Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «خبرگزاری آریا»
2024-05-03@15:10:28 GMT

33 فيلم برتر تاريخ سينما در ژانر علمي تخيلي (2)

تاریخ انتشار: ۳۱ فروردین ۱۳۹۶ | کد خبر: ۱۲۹۹۷۳۳۹

خبرگزاري آريا - وب سايت سينما گيمفا: ژانر علمي تخيلي را به سادگي مي‌توان يکي از محبوب‌ترين ژانرهاي سينما دانست. خلق مکان‌هايي که فاصله بسيار با ما دارند و تکنولوژي‌هايي که در آينده به احتمال فراوان شاهد آنها خواهيم بود دقيقا همان چيزي است که بسياري از مخاطبان سينما مشتاق به مشاهده آن هستند. علم و تخيل از همان زمان آغاز پديده فيلم‌هاي سينمايي در اين صنعت حضور داشته‌اند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

ولي سوال اينجا است که کدام يک از آنها به واقع دلچسب هستند؟ پاسخ دادن به اين سوال به نحوي که بتوان تمام طرفداران اين ژانر را راضي نگه داشت کاري تقريبا غيرممکن است. در اين ليست قصد داريم 30 فيلم برتر سينما را در اين ژانر محبوب رده بندي کرده و معرفي کنيم. با ما همراه باشيد.

Snowpiercer «برف شکن»


اکثر فيلم‌هاي حاضر در اين ليست عناويني بزرگ هستند که به احتمال زياد نام آنها را در گذشته شنيده‌ايد حتي اگر آنها را نديده باشيد. «برف شکن» شايد اين ويژگي خاص را در اين ليست نداشته‌باشد اما با اين وجود، تاريخ اکرانِ اخير (2013) فيلم به همراه انتشار محدود آن باعث مي‌شود حتي نام آن را نيز نشنيده باشيد اما قطعا اين موضوع بايد تغيير يابد.





کاگردان کره‌اي، بانگ جون هو در فيلم انگليسي زبان خود کريس اِونز را در نقش مسافري در قطار در آينده قرار مي‌دهد، آينده‌اي که در آن کل دنيا توسط يخ پوشيده شده‌است. تنها کساني که توسط قطار همواره در حال حرکت هستند زنده مي‌مانند و و کيفيت زندگي بستگي به قستي از قطار دارد که افراد در آن ساکن هستند. کساني که در انتهاي قطار قرار دارند دست به شورش مي‌زنند و از اين طريق به سمت جلو حرکت مي‌کنند. در اين فيلم مي‌توانيد هم شاهد سکانس‌هاي اکشن زيبا باشيد و هم امتحاني واقعي را بر روي حس اقشار مختلف جامعه نسبت به يکديگر مشاهده کنيد.



Interstellar «ميان‌ستاره‌اي»

کريستوفر نولان هيچ گاه در استفاده از ايده‌هاي ديوانه وار ترسي به خود راه نداده است و دو فيلم علمي تخيلي حاضر در کارنامه کاري او نشان دهنده همين موضوع است. فيلم دوم او در اين ژانر سفر ميان‌ستاره‌ايِ کوبريک وارِ او به فضا در اينتراستلار است.





با کمک و مشاوره فيزيکدان کيپ ثورن، نولان نه تنها توانست نمايشي کاملا دقيق از تاخير زمان، سياه چاله‌ها و سفر فضايي بدون رسيدن به سرعت نور را ارائه دهد، بلکه ثورن را براي اکتشاف‌هايي جديد در قسمت‌‌هاي عملي ترغيب کرد. خلق فيلمي علمي تخيلي آميخته شده با احساسات قوي يک موضوع جدا است اما اينکه در مسير ساخت آن بتوان به پيشرفت علم کمک کرد اتفاقي عالي و فوق العاده است.



Eternal Sunshine of the Spotless Mind «درخشش ابدي يک ذهن پاک»

راه‌هاي بسيار زيادي براي توصيف فيلم «درخشش ابدي يک ذهن پاک» وجود دارد. فيلم درامي علمي تخيلي است، يک کمدي عاشقانه است، به واقع فيلم از هر جهت ذهن شما را به چالش جدي مي‌کشد. «درخشش ابدي» در کنار موضوعات بالا، چيزهاي بيشتري براي ارائه دارد. چارلي کافمن در سال‌هاي اخير در نوشتن داستان‌هاي نامتعارف نامي براي خود دست و پا کرده‌است اما «درخشش ابدي» را بايد شاهکار او قلمداد کنيم.





هنگامي که اين فيلم راهي اکران عمومي شد، براي بسياري اين موضوع از قبل اثبات شده بود که جيم کري تنها بازيگر کمدي نيست و همچنين مي‌دانستيم که کيت وينسلت چه توانايي‌هايي در بازيگري دارد، اما در اين فيلم شاهد وجه کاملا متفاوتي از اين دو بازيگر بوديم. داستان پيرامون دو شخصيت جريان دارد که در گذشته رابطه‌اي عاطفي را بين خود تجربه کرده‌اند و حال تصميم مي‌گيرند خاطرات خود از يکديگر را به طور کامل پاک کنند. فيلم لحني کاملا عجيب دارد اما اين موضوع به هيچ وجه مانع لذت بردن شما از آن نمي‌شود.



The Terminator «نابودگر»


هيچ ليستي از عناوين علمي تخيلي نمي‌تواند بدون حضور فيلمي که يکي از محبوب‌ترين شخصيت‌هاي تاريخ سينما را خلق کرد، کامل باشد. «نابودگر» آرنولد شوارتزنگر را در قالب ماشيني آدم کش معرفي کرد و مخاطبان با در نظر گرفتن چهره‌ و فيزيک او، اين موضوع به صورت کامل قبول کردند.





اگرچه فيلم جلوه‌هاي بصري خيره کننده‌ي دنباله‌هاي خود را يدک نمي‌کشد اما همين موضوع باعث شده‌است که کماکان «نابودگر» را ستايش کرده و بدان احترام بگذاريم. موضوع فيلم نبردي بدون اميد در براي نيرويي غير قابل شکست است و قرار نيست اين موضوع زيبا باشد. مي‌دانيم که اکثر دنباله‌هاي فيلم نتوانستند به موفقيت عنوان اوريجينال برسند اما دليل وجود همين دنباله‌ها نيز موفقيت فوق‌العاده فيلم اول است.



Wall-E «وال‌اي»

يکي از به ياد ماندني‌ترين فيلم‌هاي علمي تخيلي به موضوع ويژگي‌هاي هوش مصنوعي، عشق مابين دو هوش مصنوعي و علل نابودي خانه بشريت مي‌پردازد. همچنين اين فيلم يک انيميشن از استوديوي افسانه‌اي پيکسار است. پيکسار در موضوع خلق فيلم‌هاي خوب سابقه‌اي تقريبا بدون نقص دارد، با اين وجود، «وال‌اي» را بايد انيميشني با کلاسِ کاملا متفاوت تلقي کنيم.





فيلم به قدري عالي است که بيش از نيمي از آن حتي به وجود ديالوگ نيازي ندارد. «وال‌اي» با فاصله بسيار بهترين انيميشن علمي تخيلي است که تا به اکنون ساخته شده‌است و شخصيت وال‌اي يکي از محبوب‌ترين شخصيت‌هاي تاريخ فيلم‌هاي علمي تخيلي خواهد بود. عشق مابين وال‌اي و ايو يکي از زيباترين داستان‌هاي رمانتيک تاريخ سينما است.



Jurassic Park «پارک ژوراسيک»


اين روزها بازي در مقابل پرده سبز و در برابر شخصيت‌هايي که وجود خارجي ندارند موضوعي کاملا عادي براي بازيگران حرفه‌ايِ سينما و تلويزيون است، موضوعي که باور آن در زمان اکران فيلم استيون اسپيلبرگ يعني «پارک ژوراسيک» کمي سخت به نظر مي‌آمد. اگرچه اکثر جلوه‌هاي بصري استفاده شده در اين فيلم اين روزها قديمي به نظر مي‌رسند اما دايناسورها به هيچ وجه اين وضعيت را ندارند.





اين موضوع در کنار يکي از بهترين موسيقي‌هاي متن نوشته شده توسط جان ويليامز، فيلم را تبديل به يکي از جذاب‌ترين و هيجان انگيزترين عناويني مي‌کند که مي‌توان به تماشاي آن نشست. در واقع اين دو عنصر در کنار يکديگر هستند که باعث مي‌شوند مشاهده فيلم در عصر حاضر نيز تجربه‌اي لذت بخش براي مخاطب باشد.



The Martian «مريخي»


وقتي فيلمي در ژانر علمي تخيلي نامزد دريافت جايزه اسکار مي‌شود بايد اطمينان داشت که با عنواني منحصر به فرد روبرو هستيد. «مريخي» يکي از جديد ترين فيلم‌هاي ساخته شده در اين ژانر است که انکار آن براي قرار گرفتن در اين ليست کاري بسيار سخت است.





اگرچه فيلم را بايد نسخه فضايي فيلم Cast Away بدانيم اما بايد گفت که فيلم چيزي بيشتر از آن براي عرضه دارد. در فيلم شاهد حضور تمام اتفاقاتي هستيم که دوست داران اين ژانر بدان علاقه دارند؛ سفر فضايي، جهان‌هاي بيگانه و حقايق علمي قابل باور که باعث مي‌شود اکثر مخاطبان به صورت منطقي آن را قبول داشته‌باشند. اين موضوع را نيز به ويژگي‌هاي «مريخي» اضافه کنيد که فيلم از عناصر طنز به خوبي استفاده مي‌کند، موضوعي که به صورت حتم از آن لذت خواهيد برد.



Aliens «بيگانگان»


ساخت دنباله براي فيلم بدون نقص «بيگانه» به کارگرداني ريدلي اسکات وظيفه‌اي سخت براي جيمز کامرون بود اما او به خوبي توانست از پس اين کار بر آيد. او به جاي خلق دوباره وحشت فيلم اوريجينال، تنش موجود در آن را با اکشن فضايي معاوضه کرد.





«بيگانگان» و «بيگانه» دو فيلم کاملا متفاوت هستند و طرفدران سينما همواره در اين مورد اختلاف نظر دارند که کدام فيلم بهتر از ديگري است. در نهايت تصميم بر اين شد که از بين اين دو فيلم، دنباله ساخته شده توسط جيمز کامرون در اين ليست قرار گيرد و اين اطمينان را به شما مي‌دهيم که اين دنباله يکي از بهترين فيلم‌هاي علمي تخيلي است که تا به امروز ساخته شده‌است. طرفداران فيلم اوريجينال نيز فعلا منتظر بمانند.



Planet of the Apes «سياره ميمون‌ها»


چه کسي فکر مي‌کرد که بعد از گذشت اين همه سال، کماکان فيلمي پيرامون سياره‌ي اداره شده توسط ميمون‌ها، در بين مخاطبان سينما جذاب و محبوب باشد. فيلم اوريجينال بيشتر به خاطر پايان مرموز خود معروف شد اما تاثير آن بر روي فرهنگ عمومي را نمي‌توان به هيچ وجه ناديده گرفت.





به دنبال فيلم اوريجينال دنباله‌هاي مختلف ساخته شد، اقتباس‌هاي بسيار صورت گرفت و موضوعات جانبي فراوان پيرامون آن بررسي شد و حال نيز سري جديد از اين فيلم‌هاي سينمايي در سال‌هاي اخير به موفقيت‌هاي چشمگير دست يافته‌اند. هيچکدام از اين اتفاقات ميسر نبود اگر چارلتون هستون و «ميمون‌هاي لعنتي کثيفش» در 1968 پا به سينما نمي‌گذاشتند.



Star Trek II: The Wrath of Khan «استار ترک 2: خشم کان»

شما به سختي مي‌توانيد در مورد ژانر علمي تخيلي صحبت کنيد و حرفي از فيلم‌هاي «استار ترک» به ميان نيايد. در تمام سال‌هاي حضور اين سري در سينما و تلويزيون بايد اعتراف کرد که اين مجموعه بالا و پايين‌هاي بسياري را تجربه کرده است اما کماکان به طور قطع مي‌توان گفت که عنوان دوم اين فرنچايز با نام «خشم کان» بهترين آنها به شمار مي‌آيد.





اگر از طرفداران پر و پا قرص «استار ترک» هستيد به طور قطع مي‌دانيد که اين فيلم در معرفي يکي از بهترين شروران اين سري، عملکردي بدون نقص داشت. بازي عالي ريکاردو مونتال‌بن در نقش کان يکي از ويژگي‌هاي بارز اين فيلم به شمار مي‌آيد. اين فيلم به قدري خوب است که مجموعه‌ فيلم‌هاي جديد قصد دارند برداشت خود را از آن داشته‌باشند اما اين امکان وجود ندارد که اثري بدون نقص را بهبود داد.

منبع: خبرگزاری آریا

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.aryanews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرگزاری آریا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۲۹۹۷۳۳۹ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

نحوه استفاده از جایزه شیخ مفید برای استادان شاگردپرور

معاون علمی، فناوری و اقتصاد دانش بنیان ریاست جمهوری با باشاره به اعطای جایزه شیخ مفید گفت: این جایزه شامل ۴۰۰ میلیون تومان اعتبار مالی و مابقی آن قابل استفاده در بهره‌برداری از شبکه آزمایشگاهی، استفاده از کسر خدمت و یا معافیت سربازی برای دانشجویان، استفاده از فرصت‌های مطالعاتی خارج، برگزاری بازدیدهای علمی خواهد بود.

به گزارش ایسنا، دکتر روح الله دهقانی فیروز آبادی در مراسم اعطای جایزه استادان برتر شاگرد پرور شیخ مفید با بیان اینکه دانشگاه‌ها از قبل از انقلاب تاکنون تحولات زیادی یافته‌اند، گفت: در بعد از انقلاب کار تربیت نیروی انسانی را بر عهده گرفتند و  در دو تا سه دهه اخیر مسولیت‌های دانشگاه‌ها پررنگ‌تر شد؛ چرا که آنها برای تولید مقالات کیفی و کمی تشویق شدند.

وی فاز دیگر ماموریتی دانشگاه‌ها را ارتباط با صنایع و حل مسایل دانست و اظهار کرد: ما برای همه استادان فعال در این عرصه‌ها تقدیر و تشویق‌هایی در نظر گرفتیم.

دهقانی ادامه داد: مسولیت دانشگاه‌ها علم آفرینی و فن آفرینی است و مسوولیت اصلی آنها "انسان سازی" است و بزرگترین ماموریت دانشگاه‌ها این است که پرورش انسان‌ها و شاگردانی است که خود را تکثیر کنند.

معاون علمی، فناوری ریاست جمهوری، با اشار به برگزاری مراسم اعطای جایزه شیخ مفید، خاطرنشان کرد: جمع اساتید منتخبی که در این مراسم گردهم آمده‌اند منتخب ۱۰ هزار نفر از مستعدان بنیاد ملی نخبگان هستند.

وی با اشاره به فرایند انتخاب برترین‌های دانشگاهی، تاکید کرد: ما برای شناسایی و انتخاب اساتید شاگردپرور به دنبال راهکاری می‌گشتیم که بهترین روش را انتخاب برترین‌ها از طریق مستعدان عضو بنیاد ملی نخبگان یافتیم و از آنها پرسیده شد که کدام استاد بیشترین زمان خود را صرف دانشجویان می‌کند و ضمن آنکه از نظر علمی قوی هستند و دانشجویان را در مراحل مختلف یاری می‌کنند.

دهقانی افزود: منتخبان این مراسم افرادی هستند که به انتخاب مستعدان بنیاد ملی نخبگان انتخاب شده‌اند و آنها استادان شاگرپرور بهتری به شمار می‌روند.

وی استادان برگزیده این مراسم را منتخب ۵۰ دانشکده برتر کشور عنوان کرد و گفت: به این افراد جایزه‌ای به ارزش یک میلیارد تومان اعطا می‌شود که ۴۰۰ میلیون تومان اعتبار مالی مستقیم است و اساتید می‌توانند آن را نقد کنند.

به گفته دهقانی، استفاده از شبکه آزمایشگاهی، استفاده از کسر خدمت و یا معافیت سربازی برای دانشجویان، استفاده از فرصت‌های مطالعاتی خارج، برگزاری بازدیدهای علمی و یا فرصت‌های پسا دکتری را از موارد استفاده از این بسته حمایتی ذکر کرد و ادامه داد: این سبد حمایتی در اختیار اساتید برتر شاگرد پرور قرار می‌گیرد و این اساتید برتر هستند که تشخیص می‌دهند که چگونه از این بسته حمایتی استفاده کنند ولی در پایان هر فصل به عنوان خاطره نگاری گزارشی از نحوه هزینه کرد آنها به بنیاد ملی نخبگان ارائه دهند تا از تجاری آنها استفاده شود.

معاون علمی رییس جمهور با تاکید بر اینکه این بسته حمایتی از امروز قابل بهره برداری است، اظهار کرد: در این جایزه ممکن است استادی برای ۱۰ دوره انتخاب شود و برای این موضوع هیچ محدودیتی وجود ندارد و در پایان هر دوره‌ای به ۱۰ استاد شاگردپرور با برترین عملکرد گرنت یک ساله پژوهانه اعطا خواهد شد.

انتهای پیام

دیگر خبرها

  • تاریخ شروع فصل جدید لیگ برتر فوتسال مشخص شد
  • آغاز جشنواره ملی خلاقیت‌های علمی - پژوهشی لکوکاپ ایران
  • موافقت کریستیانو رونالدو با رودیگر؛ 5 بازیکن برتر تاریخ رئال مادرید! / عکس
  • معرفی آثار برتر دهمین جشنواره علامه حلی
  • دین سینما به امام صادق‌(ع) چه زمانی ادا می‌شود؟
  • اعطای جایزه شیخ مفید به ۱۰۰ استاد شاگردپرور
  • نحوه استفاده از جایزه شیخ مفید برای استادان شاگردپرور
  • تراکتور - استقلال؛ ترکیب رسمی
  • خلیج‌فارس؛ نامی به بلندای تاریخ و شکوه ایران است
  • پشت‌پرده محبوبیت تیلور سوئیفت چیست؟