Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «خبرگزاری آریا»
2024-05-03@23:23:54 GMT

33 فيلم برتر تاريخ سينما در ژانر علمي تخيلي (3)

تاریخ انتشار: ۱ اردیبهشت ۱۳۹۶ | کد خبر: ۱۳۰۰۹۹۵۸

خبرگزاري آريا - وب سايت سينما گيمفا: ژانر علمي تخيلي را به سادگي مي‌توان يکي از محبوب‌ترين ژانرهاي سينما دانست. خلق مکان‌هايي که فاصله بسيار با ما دارند و تکنولوژي‌هايي که در آينده به احتمال فراوان شاهد آنها خواهيم بود دقيقا همان چيزي است که بسياري از مخاطبان سينما مشتاق به مشاهده آن هستند. علم و تخيل از همان زمان آغاز پديده فيلم‌هاي سينمايي در اين صنعت حضور داشته‌اند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

ولي سوال اينجا است که کدام يک از آنها به واقع دلچسب هستند؟ پاسخ دادن به اين سوال به نحوي که بتوان تمام طرفداران اين ژانر را راضي نگه داشت کاري تقريبا غيرممکن است. در اين ليست قصد داريم 30 فيلم برتر سينما را در اين ژانر محبوب رده بندي کرده و معرفي کنيم. با ما همراه باشيد.

Terminator 2: Judgment Day «نابودگر 2: روز قضاوت»






در حالي که فيلم اوريجينال «نابودگر» يک کلاسيک به تمام معنا به شمار مي‌آيد اما اين دنباله‌ي آن با عنوان «روز قضاوت» بود که توانست فرنچايز را به جلو ببرد. اين بار آرنولد نقش قهرماني را ايفا مي‌کند که بايد به گذشته رفته و جان کانر را از نسل جديد نابودگران در امان نگاه دارد. جيمز کامرون همواره در فيلم‌هاي خود از آخرين تکنولوژي موجود استفاده کرده‌است و «نابودگر 2» به بهترين شکل ممکن اين تکنولوژي بهره مي‌برد. اين فيلم در زمان اکران خود رده بندي سني بزرگسالان را داشت، جايي که فيلم‌هاي PG-13 «مخصوص بالاي 13 سال» به تازگي موفق شدند گيشه‌ها را به تسخير خود درآورند. در واقع انتخاب رده بندي سني بزرگسالان همان چيزي بود که طرفداران انتظار آن را داشتند: فيلمي بزرگ‌تر، بهتر و بدون پرده.



The Thing «موجود»





اگر مخاطبان فيلمِ شما فراموش کنند که اين فيلم يک بازسازي است، آن موقع متوجه مي‌شويد که کاري بزرگ را انجام داده‌ايد. فيلم «موجود» به کارگرداني جان کارپنتر ظاهرا به دنبال فيلم The Thing From Another World «موجودي از دنياي ديگر» در سال 1951 ساخته شده‌است اما فيلم اوريجينال با وجود قابل قبول بودن هيچ حرفي در برابر فيلم کارپنتر براي گفتن ندارد. هنوز هم بسياري از سينما دوستان پيرامون اين موضوع بحث دارند که آيا پايان فيلم برداشتي آزاد داشت يا نه. آيا موجود در پايان فيلم نابود شد يا در کالبد يکي از نجات يافتگان زنده ماند؟



Arrival «حضور»





يک علمي تخيليِ خوب ما را به زمان و مکاني ديگر مي‌برد و چيزي خارق العاده را به ما نشان مي‌دهد. قرار گرفتن «حضور» در اين ليست به دو دليل زير اتفاق افتاد: اولا، که اين فيلم جديدترين عنوان حاضر در اين ليست است در نتيجه طبيعتا انديشه کارگردان، دنيس ويلنوو در مورد زبان، فقدان و اينکه چگونه چيزي ساده همانند گفتگو مي‌تواند تا چه اندازه تاثيرگذار باشد، کماکان در ذهن ما تازه و جديد است. اما حتي تاثيرات حاصل از جديد بودن فيلم را کنار بگذاريم، «حضور» فيلمي قدرتمند است که حتي اگر پنج سال ديگر نيز بگذرد، هنوز هم به آن فکر خواهيم کرد و پيام صلح تفسير شده در ترجمه‌اي برتر، ارائه شده توسط آن را مورد بررسي قرار خواهيم داد.



Star Wars: The Empire Strikes Back «جنگ ستارگان: امپرطوري ضربه مي‌زند»





چه چيز جديدي مي‌توان در مورد سه گانه جنگ ستارگان گفت که قبلا گفته نشده‌است؟ به سادگي بايد گفت که اين سه گانه سينماي هاليوود را به طور کلي تغيير داد. اگرچه عده‌اي از جمله خود جرج لوکاس توسط اين حقيقت هيجان زده نيستند اما اين موضوع واقعيت دارد. «امپراطوري ضربه مي‌زند» فيلمي بود که اثبات کرد که تاثيرگذاري فيلم اول بر روي جامعه عمومي از روي اتفاق نبوده‌است. از بسياري جهات، دنباله‌ي ساخته شده حتي بهتر از فيلم اوريجينال بود. با داشتن يکي از عجيب‌ترين و بزرگترين پيچش‌هاي داستاني، «امپراطوري ضربه مي‌زند» به هيچ وجه فراموش نخواهد شد.



E.T: The Extra-Terrestrial «اي‌تي: فرازميني»





در اکثر فيلم‌هاي علمي تخيلي موجودات فضايي آدم بدهاي داستان هستند که بايد شکست داده شوند. با اين وجود، «اي‌تي» به کارگرداني استيون اسپيلبرگ تنها به اين موضوع اکتفا نمي‌کند که آدم فضايي خود را دلسوز و نياز به محافظت نشان دهد، او اين محافظت را به دستان کودکان مي‌سپارد، موضوعي که باعث مي‌شود تمام اقشار جامعه از مشاهده فيلم لذت ببرند. در نتيجه اين موضوع باعث مي‌شود که مردم تماشاي اين فيلم را از نسلي به نسل بعد منتقل کنند. مهم نيست که اين فيلم را براي بار اول تماشا کنيد يا صدم، «اي‌تي» کماکان خواهد توانست شما را احساساتي کرده و تحت تاثير قرار دهد.



Metropolis «متروپليس»




ساخته شده در سال 1927، هنگامي که فيلم‌ها هنوز صامت بودند، «متروپليس» کماکان يکي از تاثيرگذارترين فيلم‌هاي علمي تخيلي است که تا به اکنون ساخته شده‌است. جلوه‌هاي بصري فيلم بسياري جلوتر از زمان ساخت آن بودند و اين موضوع ضروري بود چرا که فيلم دنيايي به شدت پيشرفته در تکنولوژي را به نمايش مي‌گذارد. سخت است اين موضوع را قبول نکنيم که بدون وجود اين فيلم، هيچکدام از فيلم‌هاي حاضر در اين ليست ساخته نمي‌شدند. اگر اين فيلم را مشاهده نکرده‌ايد، بهتر است زماني را به پيدا کردن و مشاهده آن اختصاص دهيد.



Close Encounters of the Third Kind «برخورد نزديک از نوع سوم»





بار ديگر قرار است فيلمي از استيون اسپيلبرگ را در اين ليست قرار دهيم. اين کارگردان موفق در دوران کاري خود فيلم‌هاي بسياري خوبي را ساخته‌است اما اگر تنها فيلم‌هاي علمي تخيلي او را مد نظر قرار دهيم، بايد بگوييم که «برخورد نزديک از نوع سوم» در صدر ليست آثار او قرار دارد. اين سوال که آيا ما در جهان هستي تنها هستيم يا نه موضوع بسياري از فيلم‌هاي علمي تخيلي بوده‌است و در حالي که بسياري از آن فيلم‌ها در تلاش براي پاسخ دادن به اين سوال بوده‌اند، «برخورد نزديک از نوع سوم» تمرکز خود را بر روي ماهيت همين سوال قرار داده‌است. فيلم در مورد علاقه عجيب بشريت به ايده موجودات فضايي و ميزان تلاش آنها براي پيدا کردن راهي براي ارتباط با آنها در کهکشان‌هاي ديگر است. فيلم زيبا است و مشخصا در تمام ليست‌هاي علمي تخيلي در بين 10 فيلم برتر قرار مي‌گيرد.



The Matrix «ماتريکس»





بهترين فيلم‌ها، فيلم‌هايي هستند که در عين غافل‌گيري شما را شگفت زده کنند. «ماتريکس» در زمان اکران خود در سال 1999 تقريبا همگان را شگفت زده کرد. استفاده از تکنولوژي فراتر از زمانِ دوربين‌هاي اسلوموشن و هنرهاي رزمي پيشرفته و تلفيق اين عناصر با زيبايي‌هاي دنياي سايبرپانک، باعث به وجود آمدن ترکيبي شد که هيچ کس در گذشته در سينما آن را تجربه نکرده‌بود. داستاني قدرتمند را در کنار ميزان کمي از بحث‌هاي فلسفي در مورد واقعيت به آن ضافه کنيد؛ نتيجه تولد فيلمي است که هم اکنون نيز بسياري از ذهن‌هاي فعال در صنعت سينما به دنبال استخراج موضوعات جديد از آن هستند. به شدت اميدواريم که فيلم‌هاي ساخته شده در آينده پيرامون اين داستان، هدف خود را الگو برداري از فيلم اوريجينال قرار دهند، نه دنباله‌هاي آن.



Blade Runner «بليد رانر»





اين موضوع که فيلم «بليد رانر» 25 سال پس از فيلم اصلي قرار است دنباله‌اي برايش ساخته شود نشان دهنده چگونگي زنده ماندن اين فيلم در بين طرفداران اين ژانر است. داستان ريدلي اسکات در مورد آينده‌اي که در آن ربات‌هاي اندرويد از انسان‌هاي واقعي غيرقابل تشخيص خواهند بود تخيلات بسياري از سينمادوستان را به کار گرفت و بسياري از ذهن‌ها را به خود مشغول کرد. شايد يکي از دلايل محبوبيت بسياري بالاي فيلم وجود نسخه‌هاي بسيار براي انتخاب است. نزديک به هفت نسخه متفاوت از اين فيلم در سال‌هاي متمادي انتشار يافته‌است. اين حقيقت که کارهاي بسياري پس از انتشار فيلم اصلي پيرامون آن صورت گرفته است نشان مي‌دهد که اين فيلم تا چه اندازه محبوب بوده و داراي داستاني درگير کننده است که مي‌توان از نقطه نظرهاي متفاوت به تماشاي آن پرداخت.



Star Wars: Episode IV – A New Hope «جنگ ستارگان: قسمت چهارم – اميدي جديد»




اگرچه «امپراطوري ضربه مي‌زند» توسط بسياري از سينمادوستان به عنوان نقطه اوج مجموعه فيلم‌هاي جنگ ستارگان شناخته مي‌شود اما مشخصا نمي‌توان اهميت فيلم اوريجينال و بزرگي آن را ناديده گرفت. اين فيلم نه تنها موفق شد بزرگ‌ترين فرنچايز تاثيرگذار بر روي فرهنگ عمومي را کليد بزند، بلکه به طور کلي نحوه ساخت فيلم‌هاي سينمايي و ديدگاه مخاطبان عام سينما به ژانر علمي تخيلي را دست خوش تغيير کرد. در واقع اين ژانر در اکثر موارد به عنوان وسيله‌اي براي سرگرم کردن کودکان شناخته مي‌شد اما پس از اين سري، همگان علمي تخيلي را جدي گرفتند. پس از تبديل شدن فيلم به پر فروش‌ترين فيلم تاريخ سينما، بسياري تلاش کردند همانند آن بسازند، اما هيچ کس نتوانست حتي اندکي بدان نزديک شود.



Alien «بيگانه»




«در فضا هيچ کس نمي‌تواند صداي جيغ تو را بشنود». با اين عبارت ساده بسياري از ما با يکي از وحشتناک‌ترين موجودات فضايي در تاريخ فيلم‌هاي سينمايي آشنا شديم. خوشبختانه به همراه اين معرفي، يکي از سرسخت‌ترين قهرمانان ژانر علمي تخيلي و به طور کلي سينما را ملاقات کرديم. الن ريپلي با بازي سيگورني ويور توانست فضا را براي قهرمانان زن در سينما دچار تغيير کند و کماکان او در اين ليست بالا بلند از قهرمانان زن در سينما، در صدر يا حداقل نزديک به آن قرار دارد. «بيگانه» به همان اندازه که در ترسناک بودن موفق بود، در علمي تخيلي بودن نيز خوب بود و اين دو عنصر به طور جداناپذير با يکديگر تلفيق شده بودند. اين فيلم به طور مطلق يکي از بهترين فيلم‌هاي علمي تخيلي است که تا به امروز در سينما ساخته شده‌است.



2001: A Space Odyssey «اوديسه فضايي»




تماما فيلم‌هاي حاضر در اين ليست عالي هستند، اما تمام آنها به نوعي زير دِين «اوديسه فضايي» ساخته استنلي کوبريکِ بزرگ قرار دارند. فيلم تمام چيزهايي که از آن مي‌خواهيد را به شما ارائه مي‌دهد. صحنه‌هايي زيبا از فضا در آن وجود دارد. درامي در آن قرار دارد که به لطف کامپيوتري ديوانه به عنصر وحشت تلفيق شده‌است. در کنار اين موضوعات، امضاي مخصوص کوبريک را مي‌توان در اين فيلم ديد و آن استفاده از نمادگرايي در فيلم است، اتفاقي که هنوز هم بحث‌هاي بسياري را به وجود مي‌آورد. بعد از آن همه سال، هنوز هم نمي‌توانيم فکر کردن به 2001 را متوقف کنيم. دقيقا به همين دليل است که اين فيلم بهترين علمي تخيلي ساخته شده در تاريخ سينما است.

منبع: خبرگزاری آریا

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.aryanews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرگزاری آریا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۳۰۰۹۹۵۸ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

نحوه استفاده از جایزه شیخ مفید برای استادان شاگردپرور

معاون علمی، فناوری و اقتصاد دانش بنیان ریاست جمهوری با باشاره به اعطای جایزه شیخ مفید گفت: این جایزه شامل ۴۰۰ میلیون تومان اعتبار مالی و مابقی آن قابل استفاده در بهره‌برداری از شبکه آزمایشگاهی، استفاده از کسر خدمت و یا معافیت سربازی برای دانشجویان، استفاده از فرصت‌های مطالعاتی خارج، برگزاری بازدیدهای علمی خواهد بود.

به گزارش ایسنا، دکتر روح الله دهقانی فیروز آبادی در مراسم اعطای جایزه استادان برتر شاگرد پرور شیخ مفید با بیان اینکه دانشگاه‌ها از قبل از انقلاب تاکنون تحولات زیادی یافته‌اند، گفت: در بعد از انقلاب کار تربیت نیروی انسانی را بر عهده گرفتند و  در دو تا سه دهه اخیر مسولیت‌های دانشگاه‌ها پررنگ‌تر شد؛ چرا که آنها برای تولید مقالات کیفی و کمی تشویق شدند.

وی فاز دیگر ماموریتی دانشگاه‌ها را ارتباط با صنایع و حل مسایل دانست و اظهار کرد: ما برای همه استادان فعال در این عرصه‌ها تقدیر و تشویق‌هایی در نظر گرفتیم.

دهقانی ادامه داد: مسولیت دانشگاه‌ها علم آفرینی و فن آفرینی است و مسوولیت اصلی آنها "انسان سازی" است و بزرگترین ماموریت دانشگاه‌ها این است که پرورش انسان‌ها و شاگردانی است که خود را تکثیر کنند.

معاون علمی، فناوری ریاست جمهوری، با اشار به برگزاری مراسم اعطای جایزه شیخ مفید، خاطرنشان کرد: جمع اساتید منتخبی که در این مراسم گردهم آمده‌اند منتخب ۱۰ هزار نفر از مستعدان بنیاد ملی نخبگان هستند.

وی با اشاره به فرایند انتخاب برترین‌های دانشگاهی، تاکید کرد: ما برای شناسایی و انتخاب اساتید شاگردپرور به دنبال راهکاری می‌گشتیم که بهترین روش را انتخاب برترین‌ها از طریق مستعدان عضو بنیاد ملی نخبگان یافتیم و از آنها پرسیده شد که کدام استاد بیشترین زمان خود را صرف دانشجویان می‌کند و ضمن آنکه از نظر علمی قوی هستند و دانشجویان را در مراحل مختلف یاری می‌کنند.

دهقانی افزود: منتخبان این مراسم افرادی هستند که به انتخاب مستعدان بنیاد ملی نخبگان انتخاب شده‌اند و آنها استادان شاگرپرور بهتری به شمار می‌روند.

وی استادان برگزیده این مراسم را منتخب ۵۰ دانشکده برتر کشور عنوان کرد و گفت: به این افراد جایزه‌ای به ارزش یک میلیارد تومان اعطا می‌شود که ۴۰۰ میلیون تومان اعتبار مالی مستقیم است و اساتید می‌توانند آن را نقد کنند.

به گفته دهقانی، استفاده از شبکه آزمایشگاهی، استفاده از کسر خدمت و یا معافیت سربازی برای دانشجویان، استفاده از فرصت‌های مطالعاتی خارج، برگزاری بازدیدهای علمی و یا فرصت‌های پسا دکتری را از موارد استفاده از این بسته حمایتی ذکر کرد و ادامه داد: این سبد حمایتی در اختیار اساتید برتر شاگرد پرور قرار می‌گیرد و این اساتید برتر هستند که تشخیص می‌دهند که چگونه از این بسته حمایتی استفاده کنند ولی در پایان هر فصل به عنوان خاطره نگاری گزارشی از نحوه هزینه کرد آنها به بنیاد ملی نخبگان ارائه دهند تا از تجاری آنها استفاده شود.

معاون علمی رییس جمهور با تاکید بر اینکه این بسته حمایتی از امروز قابل بهره برداری است، اظهار کرد: در این جایزه ممکن است استادی برای ۱۰ دوره انتخاب شود و برای این موضوع هیچ محدودیتی وجود ندارد و در پایان هر دوره‌ای به ۱۰ استاد شاگردپرور با برترین عملکرد گرنت یک ساله پژوهانه اعطا خواهد شد.

انتهای پیام

دیگر خبرها

  • تاریخ شروع فصل جدید لیگ برتر فوتسال مشخص شد
  • درام و فانتزی ژانر فیلم‌های هشتمین پاتوق فیلم کوتاه شدند
  • آغاز جشنواره ملی خلاقیت‌های علمی - پژوهشی لکوکاپ ایران
  • موافقت کریستیانو رونالدو با رودیگر؛ 5 بازیکن برتر تاریخ رئال مادرید! / عکس
  • معرفی آثار برتر دهمین جشنواره علامه حلی
  • دین سینما به امام صادق‌(ع) چه زمانی ادا می‌شود؟
  • اعطای جایزه شیخ مفید به ۱۰۰ استاد شاگردپرور
  • نحوه استفاده از جایزه شیخ مفید برای استادان شاگردپرور
  • تراکتور - استقلال؛ ترکیب رسمی
  • بهترین فیلم های سامورایی قرن بیست و یکم؛ از The Last Ronin تا ۱۳ Assassins (+عکس)