Web Analytics Made Easy - Statcounter

دانش > فناوری - سیناپرس نوشت: نویسنده کتاب‌های مشهور ۲۱ درس از قرن بیست و یکم و ساپینس و هومودیوس که آثار وی در زمره پرفروش‌ترین کتاب‌های سال قرار دارد، اعتقاد دارد داستان‌ها و فیلم‌های علمی تخیلی بهترین ژانر فیلم‌ها محسوب شده و به کمک آن می‌توان آگاهی جامعه را افزایش داد.

یووال نوا هاراری (YUVAL NOAH HARARI) نویسنده پرفروش‌ترین کتاب سال با عنوان ساپینس و هومودیوس (Sapiens and Homo Deus)، یکی از بزرگ‌ترین طرفداران داستان‌های علمی است و به همین دلیل یک‌فصل کامل از آخرین کتاب خود با عنوان ۲۱ درس از قرن بیست و یکم را به این موضوع اختصاص داده است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی در اپیزود ۳۲۵ از Geek's Guide to the Galaxypodcast می‌گوید: «امروزه داستان‌های علمی را می‌توان هنرمندانه‌ترین ژانر داستانی محسوب کرد. این ژانر می‌تواند نوع درک و فهم عمومی را نسبت به مسائلی از قبیل هوش مصنوعی، بیوتکنولوژی و مسائل دیگر علمی که می‌توانند جامعه و شرایط زندگی ما را تغییر دهند؛ ارتقا بخشیده و سایر فناوری‌هایی را که در دهه‌های آینده ابداع خواهند شد برای عموم مردم تبیین کند.»

داستان‌های علمی در شکل‌دهی نظر و اعتقادات مردم جامعه نسبت به مسائل حوزه فناوری نقش مهمی داشته و این نویسنده مشهور علاقه‌مند‌است تا داستان‌های علمی بیشتری به واقعیت‌هایی از قبیل تأثیر هوش مصنوعی بر بازار کار و شرایط کارگران، ساخته شود. وی در این رابطه می‌گوید: «اگر قصد دارید آگاهی عمومی را نسبت به مسائلی از این قبیل افزایش دهید، یک فیلم علمی خوب می‌تواند تأثیری به‌مراتب بیشتر از صدها مقاله در حوزه علوم و طبیعت داشته باشد که در روزنامه‌ای مشهور و پر خواننده مانند نیویورک‌تایمز منتشر شود.»

وی همچنین اعتقاد دارد که فیلم‌های علمی و تخیلی در حال حاضر به میزان زیادی به مسائل غیرواقعی و تخیلی می‌پردازند. وی در این رابطه می‌گوید: «در بیشتر کتاب‌ها و فیلم‌های علمی - تخیلی درباره هوش مصنوعی، محور اصلی داستان به موضوع لحظه‌ای بازمی‌گردد که هوش مصنوعی در قالب کامپیوتر یا روبات دچار احساس شده و آگاهی به دست می‌آورد و من فکر می‌کنم که این امر توجه مردم را از مسائل واقعاً مهم و واقع‌بینانه پرت کرده و به مواردی که بعید است اتفاق بیفتد، معطوف می‌کند.»

اگرچه هوش مصنوعی و بیوتکنولوژی را می‌توان دو موضوع اصلی و مهمی قلمداد کرد که بشریت با آن روبه‌رو است اما یووال نوا هاراری، تأکید می‌کند آن‌ها متأثر از تصاویر و باورهای سیاسی هستند و نویسندگان علمی تخیلی و فیلم‌سازان باید همه تلاششان را انجام دهند تا بتوانند در این باورها تغییر ایجاد کنند. وی در این رابطه می‌گوید: «فناوری قطعاً سرنوشت و آینده بشریت را در اختیار نگرفته و ما هنوز می‌توانیم با نشان دادن واکنش‌های مناسب و وضع قوانین لازم از وقوع سناریوهای خطرناک، پیشگیری کرده و از فناوری تنها برای موارد خوب استفاده کنیم.»

برای نمونه می‌توان پیش‌بینی کرد که در ۵۰ سال آینده امکان تشکیل شدن بازاری بزرگ برای پیوند اعضای بدن انسان وجود دارد و کشورهای درحال‌توسعه این مزارع بزرگ تولید بدن انسان را تشکیل می‌دهند که در آن میلیون‌ها نفر به‌منظور برداشتن اعضای بدنشان بزرگ‌شده و سپس به افراد غنی در کشورهای توسعه‌یافته فروخته می‌شوند. چنین بازاری می‌تواند صدها میلیارد دلار ارزش داشته باشد و ازلحاظ تکنولوژیکی کاملاً امکان‌پذیر است؛ زیرا هیچ‌گونه مانعی فنی برای ایجاد چنین بازاری وجود ندارد، این مسئله یک سناریوی علمی است که هرگز نباید تحقق پیدا کند زیرا جامعه می‌تواند به محافظت از خود اقدام کرده و از وقوع چنین مواردی پیشگیری کند.

5656

کلید واژه‌ها : زیست فناوری بیوتکنولوژی - بیوتکنولوژی - هوش مصنوعی - داستان علمی تخیلی -

منبع: خبرآنلاین

کلیدواژه: زیست فناوری بیوتکنولوژی بیوتکنولوژی هوش مصنوعی داستان علمی تخیلی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.khabaronline.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرآنلاین» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۰۵۳۰۵۳۰ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

طراحی هواپیمای جت ۱۰۰ نفره به دستور رئیس جمهور

معاون علمی و فناوری رییس جمهور با بیان اینکه جمع بندی این بود که یک هواپیمای جت ۱۰۰ نفره طراحی شود، گفت: پیش قرار دادهای ۱۰ تا ۱۲ جت هم بسته شده است. - اخبار سیاسی -

به گزارش خبرنگار حوزه دولت خبرگزاری تسنیم، روح الله دهقانی معاون علمی و فناوری رییس جمهور صبح امروز چهارشنبه در حاشیه جلسه هیئت دولت، اظهار داشت: رییس جمهور کارگروه تخصصی برای ساخت هواپیمای جت تشکیل داد که 8 جلسه کارگروه تشکیل شده است.

رایگان شدن درمان کودکان تا 7 سال سرمایه‌گذاری برای آینده است

وی افزود: مسئولانی از وزارت صمت، دفاع، راه و شهرسازی، سازمان هواپیمایی، ایرلاین های معتبر در این جلسات شرکت کردند.

معاون علمی و فناوری رییس جمهور با بیان اینکه جمع بندی این بود که یک هواپیمای جت  100 نفره طراحی شود، گفت: پیش قراردادهای 10 تا 12 جت هم بسته شده است.

در حال تکمیل...

دیگر خبرها

  • چالش‌های زیست‌محیطی در توسعه هوش مصنوعی
  • باید فبین‌فود را در سطح بین‌المللی گسترش دهیم
  • ضرورت استفاده از تکنولوژی هوش مصنوعی در علوم‌ پزشکی
  • دستیار هوشمند خانگی/ هوش مصنوعی چگونه به خانه‌داری کمک می‌کند؟
  • هوش مصنوعی بی طرف نیست ؛ چشم بسته در جنگ شلیک می کند
  • مشارکت ۳۱ استان کشور در دومین دوره جشنواره ملی دوست من کتاب
  • دانشکده هوش مصنوعی در دانشگاه آزاد تبریز راه‌اندازی می‌شود
  • ایجاد دانشکده فناوری‌های راهبردی در دانشگاه مازندران
  • طراحی هواپیمای جت ۱۰۰ نفره به دستور رئیس جمهور
  • هوش مصنوعی چگونه به معماران و طراحان کمک می‌کند؟